Alexandra & Hannes: niet één, maar twéé feesten!

Origineel artikel: House of Weddings

Om het verhaal van Alexandra en Hannes te vertellen keren we terug naar hun kindertijd, toen ze amper op een straat afstand van elkaar woonden. Wanneer ze elkaar heel wat later terug ontmoetten, sloeg de vonk definitief over. Helaas dienden ze hun huwelijk enkele keren te verplaatsen wegens corona. Uiteindelijk hebben ze niet één, maar wel twéé feesten kunnen geven voor hun familie, vrienden en kennissen.

Terug in de tijd

Alexandra en Hannes zijn beiden afkomstig van Kuurne en woonden als kind op een straat afstand van elkaar. Zo hebben ze als kind zelfs nog samen boomhutten gebouwd. Later kwamen ze elkaar nog af en toe tegen bij het uitgaan in hun buurt, zoals op Kuurne Kermis. Ze kenden elkaar al dus een poosje, maar de vonk sloeg pas écht over toen ze beiden terug single waren na een lange relatie. Ze leerden elkaar steeds maar beter en beter kennen en van het ene kwam het andere …

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Sprookjesaanzoek in Peru

Hannes vroeg Alexandra ten huwelijk aan de Machu Picchu in Peru. Alexandra’s zus was samen met haar man op wereldreis en eindigden die tocht in Peru, waar Alexandra en Hannes samen nog twee weken zouden rondtrekken. Hannes had hun hulp ingeroepen voor zijn aanzoek. Alexandra blikt blij terug: “Ik merkte dat Hannes er wat zenuwachtig bijliep op de Machu Picchu en al zeker toen we de top bereikten. Uiteindelijk hadden we later op de dag een prachtig uitzicht aan de Sun Gate en daar is hij op zijn knie gegaan voor mij.”

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Laten we beginnen met plannen

Alexandra en Hannes kozen ervoor om hun huwelijksfeest volledig zelf te plannen. Door zijn job als Wine Blend eigenaar had Hannes al heel wat ervaring opgedaan bij het event plannen en daarenboven had hij veel connecties opgebouwd in die wereld. Alexandra is zelf een geboren planner, ze houdt ervan om zelf dingen te organiseren. “We kunnen enorm genieten van lekker eten en drinken, dus cocktails en goed eten waren zeker een must op ons huwelijk.”, preciseert zij.

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Green all the way

Hannes heeft groene ogen en dus wilden zij graag een matching donkergroen kostuum voor hem. “Daarnaast vonden we het leuk om de bruidsmeisjes en getuigen hierbij te laten matchen, dus vandaar de donkergroene kleur voor hun outfits.”, vertellen ze samen.

Unknown
Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Bovendien koos het koppel ervoor om het thema van cocktails en wijn, dat gelinkt is aan het beroep van Hannes, in hun huwelijksthema te verwerken. Zo hadden ze hun eigen leuke cocktailbar met een ‘HisHers & Ours‘’ cocktail.

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Niet één, maar twéé

Alexandra en Hannes besloten al vrij vroeg dat ze graag twéé huwelijksfeesten wilden geven. Het eerste feest zou aansluiten op hun burgerlijke trouw en zou een groot gebeuren worden voor hun kennissen, vrienden van hun ouders en familie. Hier wou het koppel graag een walking dinner concept en een optreden van een coverband. Het tweede feest zou in intiemere kring plaatsvinden, met een ceremonie, aansluitende receptie, diner en dansfeest. Door de coronabeperkingen dienden ze echter hun huwelijk uit te stellen. Daarom trouwden ze in september 2020 enkel voor de wet en verplaatsten ze beide feesten naar september 2021.

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Het burgerlijk huwelijk van Alexandra en Hannes vond plaats in het stadhuis van Harelbeke. Voor hun eerste feest gaven ze een receptie in domein Maelstede, waar ze al vele feestjes meegemaakt hadden. Bovendien kende Hannes daar de chef persoonlijk. Het tweede feest met ceremonie en dansfeest organiseerden zij op het domein van ’T Goed Indoye te Wevelgem.

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Dat is hem!

Voor de burgerlijke trouw koos Alexandra voor een Patsy Jumpsuit van Rime Arodaky bij Love Sweet Etc. in Brussel. Voor het feest kwam Alexandra’s kleed van het bruidsmerk Demetrios van bij bruidscouture Elena in Deinze. Alexandra’s pumps waren van Cara Rosa, het Belgisch schoenenmerk van ontwerpster Olivia Couvreur, pumps met een sneaker technologie gemaakt in Italië. “De designster is een goede vriendin van mijn zus en ze heeft mij perfect begeleid bij het kiezen van de juiste schoen. Ik had al twee paar en wist dat deze schoenen enorm goed zaten. Je kan er een hele avond mee dansen, daarom wist ik zeker dat mijn trouwschoenen ook van dit merk moésten zijn.vertrouwde Alexandra ons toe.

Haar make-up liet Alexandra doen door make-up artiste Lauren Bracke, die ze al kent sinds haar studententijd en met wie ze een heel hechte band heeft. Fotografe Leyla Hesna zorgde voor de perfecte foto’s van hun trouw. Het is Hannes die haar persoonlijk kende en die haar af en toe event fotografie voor zijn zaak Wine Blend had laten uitvoeren.

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Hannes vond zowel zijn blauw kostuum voor de burgerlijke trouw als zijn perfect-met- -zijn-ogen-matchende donkergroene kostuum voor het feest bij Atelier Vic in Kortrijk.

Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

De GROTE dag

Op hun tweede feest, de dag van hun ceremonie, startte de dag voor Alexandra met haar make-up en kapsel. Daarna maakten ze foto’s van de koppels en de getuigen. In de namiddag vond dan de ceremonie plaats, gevolgd door een receptie.

Unknown
Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Voor Alexandra en Hannes was het belangrijk dat ze voluit konden genieten van de genodigden, het lekkere eten en de cocktails. Daarom opteerden ze voor sharing food, mini magnums als dessert en een koffietafel met wat kleine gebakjes.

Als openingsdans kozen Alexandra en Hannes voor het liedje Thinking Out Loud van Ed Sheeran. Dat liedje had voor hen een grote emotionele betekenis, omdat het terugblikte naar het begin van hun relatie. Bovendien was het ook het favoriete liedje van Hannes zijn mama, die helaas intussen overleden was.

Het dansfeest duurde tot in de vroege uurtjes… Gelukkig voor Alexandra en Hannes trouwden ze net in een periode waar covid dit toeliet!

Een wijze raad

Alexandra’s grootste tip voor de perfecte dag was deze: probeer om zoveel mogelijk alles los te laten en vooral te genieten van een mooie dag samen. “Aangezien we bij ons tweede feest alles zelf hadden voorzien en geregeld, had ik sowieso verwacht dat er bepaalde zaken voor problemen zouden zorgen. Maar alles is zo vlot verlopen, mede dankzij mijn zus, de cateraar en het fantastische personeel. Achteraf gezien zijn we enorm tevreden over ons feest en hadden we eigenlijk er niets aan veranderd willen zien!”, blikt het koppel dankbaar terug.

Unknown
Real Wedding: Alexandra & Hannes – Fotograaf: Leyla Hesna

Duvve; het mooiste moment…

Het mooiste moment voor Alexandra en Hannes vond plaats op hun tweede feest, waar Alexandra’s vriendinnen een verrassing voor haar in petto hadden na afloop van de ceremonie. “Ze kwamen aangelopen met twee witte duiven die we hebben vrijgelaten, mijn bijnaam is immers ‘duvve’, vandaar deze leuke attentie.

Ons House of Weddings team wenst Alexandra en Hannes nog heel veel liefde en geluk toe in de toekomst!

Locatie: Huis Van Wonterghem + ’T Goed Indoye / Tent: Vivido / Fotograaf: Leyla Hesna / Videograaf: Moonshot / Jumpsuit: Rime Arodaky – Love Sweet Etc. / Trouwjurk: Demetrios – Elena / Trouwkostuum: Atelier Vic / Catering: Benji’s catering / Cocktailbar: Wine Blend / Dessert: Frisco’s door SurprICE / Bloemen: Seda’s Bloemenatelier + Tabula Rosa / Ceremoniemeester: persoonlijke vriend / Decoratie, tafellinnen & meubilair: Remmerie + Mistral Home / Licht & Geluid: Kenneth Tandt / DJ: Kenneth Tandt / Muziek: Saxofonist Louis Barocco / Make-Up: Make up Lauren Bracke / Cocktailbord: Vicky Chalks a lot / Photo Booth: KRUU

Lees meer

Podcast: the happily ever after

Lauren is gespecialiseerd in bridal make-up en geniet ervan om gechallenged te worden in het leven. Ze is gedreven door alles wat met beauty te maken heeft en droomt groots. In deze luchtige podcast vertelt Lauren over de switch van haar economische achtergrond tot beauty artist en neemt ze ons mee in de leukste trouwverhalen.

LEES MEER

Beauty artist lanceert bridal beauty box

Dat het rare tijden zijn voor de huwelijksindustrie weten we ondertussen allemaal. Het zwaarst is het natuurlijk voor de trouwers zélf. Ze kijken al zo lang uit naar hun grote dag en moeten steeds wachten op beslissingen van de overheid over de dag van hun dromen. Ook voor Lauren Bracke hakt het er allemaal een beetje in. Vorig jaar besliste ze om fulltime voor haar droom als beauty artist te gaan en met succes; 2020 zat al meteen goed vol. En toen kwam miss. C…

LEES MEER

Franse ‘fine art wedding shoot’ in de Vlaamse Ardennen

Wedding planner Davy Achten van Alle Gebeure is een enthousiaste, creatieve perfectionist met oog voor het kleinste detail. Samen met Bloemist & Stylist Diederik Danneels van VIVA Blooming stelde hij een team samen van wedding professionals. Samen verzorgden ze deze styled shoot ‘Franse fine wedding art’ in een authentiek kader in de Vlaamse Ardennen – droom mee weg…

LEES MEER
Benieuwd wat ik voor jou kan doen?