Hoe vind je de ideale make up artist voor je huwelijk?

Bron: House of Weddings

Op je huwelijksdag straal jij straks de hele dag lang. Je staat in het middelpunt van ieders belangstelling, en je partner zal van héél dicht van je schoonheid kunnen genieten. Bridal make up artist Lauren Bracke geeft je 7 tips om de ideale make up artist voor je huwelijk te vinden!

Foto (boven): Make-Up & Haar: Lauren Bracke – Fotograaf: Sophie Degroote

Artikel door Lauren Bracke

1. Ga tijdig op zoek

Make up artists voor een huwelijk worden ver op voorhand geboekt. Soms krijgt Lauren tot twee jaar op voorhand boekingen binnen.

2. Check de portfolio

Onderzoek de website, de social media pagina’s en de referenties van de make up artist die je voor ogen hebt om te kijken welke stijl de make-up artist heeft. Vaak kan je op basis van zijn of haar professionele pagina’s heel veel afleiden.

3. Is er een klik?

Wanneer je praktisch overtuigd bent, stuur je de make up artist voor je huwelijk een mailtje of bel je hem of haar eens op. Uit de eerste communicatie blijkt vaak of je een klik hebt met deze persoon. Vertrouwen is heel belangrijk want een make up artist moet in staat zijn om jouw wensen te begrijpen, deze verwachtingen om te zetten naar een realistisch plaatje die bij jou past én je op de ochtend van jouw belangrijkste dag gerust te stellen.

Hoe vind je de ideale make up artist voor je huwelijk? - House of Weddings
Foto: Make-Up & Haar: Lauren Bracke – Fotograaf: Sophie Degroote

4. Staar je niet blind op prijs

Je kan een make-up artist voor je huwelijk niet vergelijken met iemand die niet gespecialiseerd is in bruiden. Prijzen van een professional zijn steeds inclusief alle communicatie, de luxueuze producten, de verplaatsing, de vroege ochtend, de producten die hygiëne prioritair maken,… Voor professionalisme betaal je iets meer maar je krijgt er op het einde van de dag ook iets meer voor in de plaats!

5. Je proefsessie

Nadat je een professionele make up artist voor je huwelijk gevonden hebt, wordt het tijd om kennis te maken met elkaar tijdens een proefsessie enkele maanden vóór je huwelijk. Tijdens je proefsessie zorg je voor een aantal foto’s van jouw ideale make-up en hairstyling. Ga op zoek naar een Pinterest foto waarop iemand met hetzelfde haarkeur, met hetzelfde type huid, met dezelfde kleur ogen als jij te zien is. Op basis van jouw wensen, wordt jouw realistisch make-up uitgetest.

6. Heb je vragen? Shout!

Jouw make-up artist blijft naar aanloop van jouw huwelijk bereikbaar, beantwoordt met veel plezier jouw vragen en maakt een planning op zodat de voorbereiding van jouw beauty look op jouw trouwdag op een gemoedelijke manier kan verlopen.

7. Have faith: je bent in goede handen

Heb vertrouwen in je make up artist voor je huwelijk! Zij of hij zal je schitterend doen stralen op je huwelijksdag, helemaal volgens jouw eigen wensen. Geniet, want je bent in goede handen!