Bron: House of Weddings
Niki en Bart zijn niet enkel een koppel, ze runnen samen ook cateringbedrijf Very Food Catering. Elkaar het ja-woord geven, mocht in stijl gebeuren. Het koppel trouwde in oktober voor de wet en hield hun trouwfeest in februari, tijdens een weekend vol liefde.
Partners in crime
Bart en Niki leerden elkaar bijna 8 jaar geleden kennen. Geen van beiden kon vermoeden dat ze meteen zo’n goede klik met elkaar zouden hebben. Bart vertelt: “Ik had de medewerkers van mijn cateringbedrijf uitgenodigd voor een leuke avond. Eén van hen bracht enkele vrienden mee, onder wie Niki. Onmiddellijk was er een enorme aantrekkingskracht tussen ons beiden. In de weken en maanden daarna belden we dagelijks urenlang. Onze connectie was meteen zó sterk, ongelofelijk. Niki werkte toen nog in Antwerpen, maar na twee jaar was ze de verre verplaatsingen beu en besloot ze om mee in Very Food Catering te stappen. Dat was fenomenaal: opeens waren wij 24 uur op 24 samen, wat too much kan lijken, maar dat werkte zó goed voor ons. Tot vandaag zijn wij eigenlijk continu samen. Als zij een dag weg is, mis ik haar en zij mij. We hebben elkaar echt gevonden op het juiste moment.”


The big question
Bart heeft een zoon, Zeno, uit een vorige relatie en had eigenlijk niet gedacht om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. Niki wilde daarentegen wél heel graag trouwen. “Een paar jaar geleden zei ze al: “Als ik op 31 december 2020 niet getrouwd ben, ga ik terug naar mijn mama””, lacht Bart. 3 jaar geleden maakte hij werk van haar wens: “Tijdens het kerstfeest bij haar ouders heb ik goedkeuring gevraagd aan haar vader. Hij is zeer belangrijk voor haar, dus het voelde juist om die goedkeuring te vragen én te krijgen. Ik word niet snel emotioneel, maar dat was een fenomenaal moment.”
“Op 2 oktober 2018 heb ik Niki ten huwelijk gevraagd in restaurant Marcus in Deerlijk. We houden enorm van genieten en van lekker eten. Daarom vond ik het gepast om het daar, ‘tussen de soep en de patatten’, te vragen. Noch zij, noch het restaurant hadden het verwacht! Wat leuk is: op ons trouwfeest werd de catering ook verzorgd door restaurant Marcus. Zo was de cirkel rond.”
Eerst voor de wet…
Bart en Niki kozen ervoor om op 2 oktober 2019 voor de wet te trouwen, precies een jaar na Bart’s huwelijksaanzoek. Na het plechtige deel gingen ze eten in brasserie MaReine. “We kozen voor een klassieke keuken op die dag, met als voorgerecht kaas- en garnaalkroketten, vol-au-vent als hoofdgerecht en een geflambeerde taart als dessert. Echt grootmoeders keuken, maar énorm lekker. We hadden 36 mensen uitgenodigd voor het eten, en ze zijn allemaal gekomen. Op een woensdag! Dat was echt uniek.”
… en dan een weekend vol liefde
Het koppel besloot er een wedding weekend van te maken. Hun gasten werden op vrijdag al verwacht om er een weekend vol liefde van te maken. “Op vrijdag arriveerde iedereen en aten we een lekkere lasagne gemaakt door onze eigen catering. We doken niet te laat in bed, want de dag erna beloofde intensief te worden…”
Als cateraars kenden Niki en Bart al héél veel locaties, dus kozen ze voor een locatie waar ze nog nooit geweest waren. Hun oog viel op Domein ’t Eikennest in Diksmuide: “Toen we eigenaars Hilde en Peter leerden kenden, voelden we meteen een goede klik. Het is een toplocatie met prachtige kamers. We wilden zoveel mogelijk mensen ter plekke of in de buurt kunnen laten overnachten, en dat gaat daar perfect. Bovendien was er een apart huisje voor ons als bruidspaar – ideaal!”, vertelt Bart.



Verloop van de dag
Aangezien Bart en Niki’s gasten al op vrijdag arriveerden, kon hun trouwfeest op zaterdag van start gaan met een uitgebreid ontbijt. Daarna trok iedereen zich terug om zich klaar te maken voor de ceremonie. Bart vertelt: “Niki genóót, want zij had al haar vriendinnen bij zich en ze lieten allemaal samen hun haar en make-up doen door Lauren Bracke, samen met een team van drie visagistes en twee haarstylistes, in een aparte ruimte op het domein.”




Om 13 uur begon hun ceremonie, voorgeleid door Rik van Stories by Mabel. Als speelse referentie naar hun wettelijk huwelijk met de klassieke maaltijd, lieten ze hier kleine kaas- en garnaalkroketjes rondgaan. Na afloop van de ceremonie, volgde eerst nog een receptie en dan een 7-gangen menu met hun zestigtal gasten: “We kozen om enkel onze dichte familie en beste vrienden uit te nodigen. We vonden het belangrijk dat we de catering op ons huwelijk uitbesteedden aan een externe partij. Zo konden onze medewerkers ook ten volle genieten van onze dag”, legt Bart uit.





“Na het aansnijden van onze bruidstaart, een echte must voor mij, zetten we onze openingsdans “Wat zou ik zonder jou” van Niels De Stadsbader in. Dat wat voor mij één van de mooiste momenten. De tekst van dit lied zat trouwens ook verwerkt in onze huwelijksgeloften. Daarna trok DJ Tom het feestje zeer vroeg op de avond (21u) al op gang en dit tot in de late uurtjes.”




Wedding planner to the rescue
“Ik zag het niet zitten onze huwelijksdag zelf voor te bereiden. Ik weet hoe we zijn: we zouden de planning van ons eigen huwelijk telkens maar weer uitstellen om onze klanten te helpen”, legt Bart uit. Daarom was het al snel duidelijk dat de twee een wedding planner wilden inschakelen. Ze kozen resoluut voor Kim van Absolutely Fabulous Weddings. “Kim kennen we al langer en ze is rechttoe rechtaan, zoals het goed past bij ons. Toen ze vorige zomer naar onze pop-up kwam tijdens de Gentse Feesten om te luisteren naar onze wensen, hadden we niet durven dromen dat ze die zo goed begrepen had, ondanks de korte meeting. Het moodboek dat zij daarna presenteerde, was zo goed als perfect. Kim gaf ons meteen het juiste gevoel.”
Bart vertelt dat werken met een wedding planner enorm veel rust gaf: “Ik kan begrijpen dat koppels er graag zelf veel tijd in steken, maar vanaf dag 1 waren we overtuigd dat we zouden werken met een wedding planner. Het is zo’n meerwaarde als je iets extra aan je huwelijksfeest wil toevoegen. Kim zorgde echt voor een begeleiding van A tot Z en hielp ons een uniek feest te creëren. De ideeën die we gepresenteerd kregen, toonden meteen hoeveel ervaring zij heeft. Ik raad iedereen met een druk leven zeker aan een wedding planner in te schakelen.”
Voor hun trouwfeest in februari, op 22.02.2020, omarmden Niki en Bart de winterse sfeer helemaal. Ze kozen voor een wedding styling met veel natuurlijke elementen en als themakleuren groen en wit. De ceremonieruimte werd volledig ingericht met kunstwanden van groene takken. Als pièce de résistance werd het huwelijkslogo van Bart en Niki in hout uitgesneden. De ruimte werd verder aangekleed met wit tapijt, witte stoelen en kunstbomen. Ook in de eetzaal werd deze styling doorgetrokken. Hier kozen Niki en Bart voor fluweelgroene en -grijze stoelen. “We kozen ervoor om geen bloemen op ons huwelijk te hebben. Wij, lees Niki, laten alle bloemen namelijk -jammer genoeg- sterven. (lacht) Als tafeldecoratie kozen we voor kunsteucalyptus, winterse aubergines, courgetten en vijgen. Het porselein en glaswerk kwam van Picobello”, licht Bart toe.





Dress to impress
Bart vertelt: “Niki’s trouwjurk was van Pronovias St. Patrick (gekocht in de bruidswinkel JPC Collection). Ik vond het een fantastische trouwjurk, met prachtig kant. Hij straalde eenvoud uit, maar stond haar enorm chique. Toen ik haar voor het eerst zag, was ik zeer geëmotioneerd.” Hijzelf ging langs bij De Baerdemaker. Voor hun wettelijk huwelijk koos hij voor een grijsgroen pak met bedrukt hemd. Voor het trouwfeest ging hij voor een klassieker, blauwgrijs kostuum met lichtblauw hemd: “Dit liet ik volledig op maat maken. In de vest liet ik onze namen en trouwdatum borduren. Ik koos voor trendy schoenen. Ik vond het belangrijk om alles achteraf nog apart nog te kunnen dragen. Het is zonde om je kostuum voor altijd in de kast te laten verdwijnen.”


Als dresscode voor de gasten koos het koppel voor ‘winters chic’. “Het was voor ons niet belangrijk dat gasten in suitekledij of smoking kwamen. Het mocht wel wat losser zijn. Het allerbelangrijkste was dat onze beste vrienden en familie er waren op onze mooiste dag.”
Een weekend om nooit te vergeten
Bart kan zich blijven verbazen over hoe vlekkeloos alles verlopen is: “Er is werkelijk niks waarvan ik nu denk: ‘dat zou ik anders gedaan hebben’. De catering was top, de ceremonie was àf en we konden van elk moment genieten. Als je je laat begeleiden door mensen met ervaring, heb je geen zorgen.”
Hij voegt er nog lachend aan toe: “Op voorhand zei ik dat een wettelijke trouw voor mij eigenlijk voldoende geweest was. Maar daar kijk ik nu toch anders tegenover. Ik ben zo blij dat ik een heus feest met onze beste vrienden erbij heb meegemaakt… ik raad het iedereen aan! Het was een intensief, maar ontzettend leuk weekend. Veel gasten hadden elkaar al gezien op het wettelijke huwelijk, dus er was al een klik. We konden zien dat iedereen ervan genoot. Het was de max om twee dagen later nog berichtjes te krijgen met als boodschap: “We zijn nog steeds aan het bekomen van jullie trouwfeest!”. Dan weet je dat het goed zat. Tot vandaag genieten wij nog na met onze foto’s en video, gemaakt door Sven van Gestel. Onze huwelijksvideo zetten wij om de 2 à 3 dagen op!”





Wedding Planner: Absolutely Fabulous Weddings – Feestzaal: Domein ‘t Eikennest – Catering: Marcus Catering – Bruidstaart: Patinova – Personeel: Silver Tie – AV: FM Productions – Live Muziek: Ellis Grace Wilson – DJ:DJ TOM – Bomen: FAEK – Meubilair: Picobello – Foto- & Videograaf: Wild Weddings – Ceremoniespreker: Rik van Stories by Mabel – Drukwerk: DASI – Haar & Make-up: Lauren Bracke – Kostuum Bruidegom: Herenmode De Baerdemaeker – Bruidsjurk: JPC Collection – Ringen: De Bruyloft – Hotel: B&B De Groote Waere