Proefmake-up voor de bruid? Doen!

Bron: House of Weddings

Je hebt je trouwjurk op voorhand uitgekozen, met veel smaak de juiste taart geproefd en ook de ringen zijn al besteld. Ook je bruidsmake-up kan je ruim op voorhand uitproberen! Wij geven je 6 redenen waarom jij een proefmake-up vast ook een goed idee vindt.

Foto: Fotograaf: Lux Visual Storytellers – MUAH: Lauren Bracke

1. Bye bye allergie

Als je er voor kiest om op voorhand een proefmake-up sessie te boeken, merk je meteen hoe je huid reageert op de producten van je make-up artist. Boek je proefmake-up dus voldoende ruim op voorhand, zodat je de zeker de juiste producten vindt voor je grote dag.

2. We be all night (volgens Beyoncé)

Wanneer je make-up artist je heeft opgemaakt, kun je doorheen de dag eens testen hoe je make-up evolueert op je huid. Zo weet je wat er straks best bijgewerkt wordt, op je huwelijksdag zelf. Dit kan je zelf doen, of je kan je visagiste vragen je bruidsmake-up bij te werken op je huwelijkslocatie zelf. Tussen je receptie en avondfeest bijvoorbeeld – of vlak voor je huwelijksceremonie.

3. Keuzes maken

Weet je eigenlijk nog niet goed welke bruidsmake-up je graag wil op jouw huwelijksdag? Twijfel je tussen een naturelle look of een felle lippenstift? Ook dan is een proefmake-up erg handig! Je make-up artist kan je raad geven en enkele verschillende looks op jou uitproberen. Zo heb je een beter beeld van de mogelijkheden en weet je meteen wat goed bij jouw gezicht en gelaatstrekken past. Bovendien achterhaal je zo ook of je graag iets nieuws uitprobeert op je huwelijksdag, of het liever bij een vertrouwde look houdt. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je je als bruid 100% op je gemak voelt op je huwelijksdag!

4. It’s a match!

Door voor jouw huwelijksdag al kennis te maken met je make-up artist, kunnen jullie al een band opbouwen. Je ontdekt hoe goed jouw make-up artist is en dat je hem of haar voor de volle honderd procent kan vertrouwen voor deze Belangrijke Opdracht. Door een proefsessie in te plannen met je make-upartiest kan je perfect stressvrij naar je huwelijksdag toeleven!

5. Time management

Let er op hoe lang jouw make-up artiest bezig is met het creëren van de door jou gevraagde bruidslook. Zo kan je hier rekening mee houden in je draaiboek en op de ochtend van je huwelijksdag. Reken ruim de tijd, zodat zowel jij als je make-upartiest relaxed zijn en zodat niemand zich hoeft op te jagen. Om diezelfde reden is het ook interessant om op voorhand een proefkapsel-afspraak in te plannen. Zo weet je meteen ook hoe lang haar én make-up in beslag nemen.

 

Lees meer

huwelijksfotos elke ruben

Hoe vind je de ideale make up artist voor je huwelijk?

Op je huwelijksdag straal jij straks de hele dag lang. Je staat in het middelpunt van ieders belangstelling, en je partner zal van héél dicht van je schoonheid kunnen genieten. Bridal make up artist Lauren Bracke geeft je 7 tips om de ideale make up artist voor je huwelijk te vinden!

LEES MEER
Benieuwd wat ik voor jou kan doen?