Welke unieke trouwkapsels passen bij mij?

Bron: House of Weddings

Je bent verloofd, proficiat! Het eerste waaraan je nu waarschijnlijk zal denken, is je trouwjurk. Het tweede, wellicht: wat doe ik met mijn haar? Wij zorgen dat je trouwkapsel de kers op de taart wordt van jouw bridal look!

Voorbereiding is alles

Mooi haar hebben is niet alles, om een prachtig trouwkapsel te bekomen. Je hebt eerst en vooral een bridal hairstylist nodig: iemand die verstand heeft van bruidskapsels, en die op de hoogte is van de nieuwste trends. Breng je hairstylist op de hoogte van hoe je haar zich meestal gedraagt (of net niét), en van de look die je graag wil. Vertel hem of haar hoe jouw trouwjurk eruit ziet, en geef aan naar welke haaraccessoires jouw voorkeur uitgaat.

Soorten trouwkapsels

Je trouwkapsel is dé kers op de taart van jouw bridal look. De keuze van hoe je haar te dragen zal aan jouw trouwjurk een nonchalantere of klassiekere finishing touch geven.

Kies uit verschillende haarstijlen voor op je trouwdag:

Los

Een los trouwkapsel is heel populair als je een boho look wil creëren. Tip voor brides to be met sluik haar: plan zeker een proefsessie in, zodat je hairstylist de beste producten kan uitkiezen om jouw krullen urenlang in vorm te laten zitten.

Half opgestoken

Een half opgestoken trouwkapsel is een mooie optie voor bruiden die graag met de mode meegaan. Half opgestoken kan met twisten, vlechten, stijl of krullend haar. Het is een erg veelzijdig kapsel dat bij elke jurk past en waarmee je zowel een boho als een klassieke look kan creëren. Tip: combineer gedroogde bloemen met vlechten voor de ultieme boho look, en combineer een sluier met twisten voor een klassiekere look.

Vast

Wil je rust en zekerheid, op je mooiste dag? Of ga je voor een meer klassieke look? Een vast trouwkapsel blijft wellicht beter zitten doorheen je trouwdag, en benadrukt heel elegant het gezicht. Tip: heb je een open rug? Ga dan voor een opgestoken trouwkapsel zodat de details op jouw rug volledig zichtbaar blijven.

Gezichtsvorm

Ovaal

Met een ovale gezichtsvorm kan je qua trouwkapsel alle kanten op. Ga dus vooral voor het bruidskapsel dat jij het mooiste vindt. Niets houdt je tegen!

Langwerpig

Kies bij een langwerpige gezichtsvorm voor een trouwkapsel dat niet lager komt dan je schouders, of zorg ervoor dat het volume vooral rond het midden van je gezicht zit. Ga bijvoorbeeld voor mooie krullen om je gezicht iets meer volume te geven.

Rond

Bij een ronde gezichtsvorm, maakt je trouwkapsel je gezicht idealiter optisch iets langer, zodat de verhoudingen mooi in balans komen. Loose waves of beach waves met een middenscheiding zijn ideaal voor bruiden met een rond gezicht. Ga je toch liever voor een updo – een opgestoken kapsel? Zorg dan voor volume bovenop je hoofd, opdat deze werkwijze jouw gezicht optisch iets langer zou maken.

Breed

Wanneer je een breed of vierkant gezicht hebt, kan je je haar het beste lang dragen om je gezicht optisch iets smaller te laten lijken. Pak lekker uit en geniet van een volumineus los kapsel. Wil je jouw haar toch opsteken? Zorg er dan voor dat je het volume bovenop draagt, zodat je gezicht iets smaller lijkt.

Hartvormig

Bij een hartvormige gezichtsvorm is het belangrijk dat je lekker veel volume in het midden of aan de onderkant van je gezicht hebt. Vermijd losse, korte kapsels boven de kin, en kies voor een schuine scheiding, een lage updo, een kapsel met twists of een ingevlochten haarpartij.

Haarstructuur

Aan bruiden met lang, sluik en dun haar wordt niet aangeraden om een half opgestoken kapsel met krullen te nemen, omdat zij wellicht na enkele uren geen optimaal effect van hun prachtige kapsel meer hebben. Heb je van nature een lichte wave in je kapsel, dan kan je praktisch elk trouwkapsel aan. Heb je kroezelig haar, dan weet je hairstylist vast de mooiste technieken om je haren te laten stralen.

Wanneer je in de zomer trouwt, dan bestaat de kans dat het heel warm wordt. Kies daarom voor een opgestoken kapsel, zeker als je een jurk draagt met een iets dikkere stof. Een half opgestoken kapsel of een kapsel met losse haren wordt vooral gekozen bij een winter wedding.

Persoonlijkheid

Dé ultieme tip: kies een trouwkapsel dat bij jouw persoonlijkheid past. Probeer je op je trouwdag op je gemak te voelen, stralend – de mooiste versie van jezelf. Ook binnen 5, 10 en 20 jaar wil je graag nog steeds jezelf herkennen, op je trouwfoto’s!

Fotocredits: Manon Engels en Felicia Van Ham